Geçtiğiniz günlerde Los Angeles trafiğinden bunaldığını açıklayarak bu konuya çözüm getireceğini açıklayan ünlü işadamı Elon Musk sözünü tuttu ve bu konuda ilk adımı attı.

Tesla ile elektrikli otomobil üreten, SpaceX ile uzay seyahatlerin seyrini değiştirmeye çalışan ve Hyperloop ile toplu taşımada çığır açmayı hedefleyen Elon Musk, şimdi de trafik sorununu çözmek için kolları sıvadı.

Teknoloji dünyasının belki de en çok konuşulan ismi Elon Musk geçtiğimiz ay Los Angeles trafiğinin onu çıldırttığını belirtmiş ve sırf bu yüzden tünel kazmak için bir sondaj şirketi kuracağını kişisel Twitter hesabında paylaştığı mesajla duyurmuştu.

Musk sözünü tuttu ve yaklaşık bir ay sonra harekete geçti. Kendi şirketi Tesla’nın arazisinde kazılara başlayan Musk, bunun bir deney olduğunun altını çiziyor.

Musk söz konusu deney için yaptığı açıklamada şu ifadeye yer verdi: Ne yaptığımıza dair en ufak bir fikrimiz yok.

Musk’ın açıklamaları özellikle sosyal medyada ti’ye alınsa da, Musk, bu tünellerin bilim kurgu filmlerini akıllara getiren süper hızlı bir yer altı otobanı olarak işlev görmesini planlıyor 

Ancak bazı yetkililer Musk ile aynı fikirde değil. Zira trafiğin bir bölümünü yeraltına taşımak sanılandan daha pahalıya mal olabilir.

Bu projenin gerçekliği ile ilgili Wired’ın sorularını yanıtlayan UCLA’da şehir planlaması üzerine akademik çalışmalarda bulunan bir yetkili, bu projenin gerçekleşmesinin pek çok doğayı koruma yasasını deleceği görüşünde.

Ancak Musk, deneyin akıbetinden umutlu. Musk, her ne kadar ne yaptıklarını şu an için bilmediklerini söylese de daha iyi bir tünel açma teknolojisinin trafik sorununa çözüm getireceği görüşünde.

Görülen o ki Musk’ın trafik sorununu kökünden çözüp çözemeyeceğini görmek için Tesla arazisindeki deneyin sonuçlanmasını beklemek zorunda kalacağız.

Kaynak: Ntv