Kütahya İnköy Mahallesi’nde, çoğunluğu kadın yaklaşık 300 kişi, hayvan otlattıkları meraya müze binası yapılmak istenmesini engellemek için eylem yaptı.

Kütahya’da merkeze bağlı İnköy Mahallesi’nde oturan çoğunluğu kadın yaklaşık 300 kişi, hayvan otlattıkları meraya müze yapılmak istenmesine karşı ellerinde sopa, tırmık, kazma, kürek ve baltayla Kütahya-Eskişehir karayolunu trafiğe kapadı.

İnköy Mahallesi’nde oturanlar bugün öğle saatlerinde traktörlerle ve yanlarında yaklaşık 2 bin kadar büyükbaş hayvanlar birlikte Kütahya Otogarı karşısındaki arkeoloji müzesi inşaatının olduğu İnköy Çayırı olarak adlandırılan yere geldi. Çoğunluğunun yöresel beyaz başörtü takan kadınların oluşturduğu kalabalık, temeli yeni atılan müze inşaatının durdurulmasını istedi.

Müze yapılacak yerin köye ait mera olduğunu, yıllardan beri burada hayvanlarını otlattıklarını söyleyen kadınlar, işçilerin kaldığı konteynerlere sopalarla vurarak “Müze istemiyoruz” sloganları attı. Kadınlar daha sona Kütahya-Eskişehir karayolunu araç trafiğine kapattı. Ellerinde tırpan, tırmık, kazma ve kürekler olan kadınlar yanlarında getirdikleri 2 bin büyükbaş hayvanla Kütahya-Eskişehir karayolunu yaklaşık 1 saat araç trafiğine kapattı. Eylem Vali Ahmet Hamdi Nayir’in gelmesiyle sona erdi.

Kaynak: Cumhuriyet